2009. augusztus 26., szerda

Sültpaprikatekercs

Mindig nehezen állok neki a paprikát megsütni, mert olyan rémesen macerásnak tűnik az egész, de minden alkalommal megállapítom, hogy a végeredmény miatt megéri. Általában csak egyszerű salátát készítek a megsütött paprikákból, de most a saláta mellé egy fetával töltött változatot is kitaláltam. Mert, ha már nekiálltam sütni, akkor jó nagy adagot raktam a sütőbe.

Hozzávalók:
3 db kápia paprika
10 dkg feta
2 evőkanál tejföl
friss bazsalikom
bors

A paprikákat megmostam, majd egy tepsire helyezve 180 fokra előmelegített sütőbe raktam. 25 perc alatt megsütöttem, közben 2-3 alkalommal megforgattam a paprikákat. Kivettem a sütőből és egy edénybe raktam, amelyet néhány percre lefedtem, hogy a paprika könnyebben hámozható legyen. Amikor már megfoghatóra hűlt megszabadítottam a héjától a paprikákat, a csumát és magokat eltávolítottam. Minden paprikát kettévágtam és egy vágódeszkára terítettem. Amíg hűltek a paprikák elkészítettem a tölteléket: a bazsalikomot felaprítottam, a fetát egy tálban villával összetörtem, hozzákevertem a tejfölt, bazsalikomot és frissen őrölt borssal ízesítettem. A fetakrémet elosztottam a paprikákon és óvatosan feltekertem.


6 megjegyzés:

duende írta...

Nagy kedvencem nekem is a sültpaprika saláta.
Fetával pedig... egyszerűen mennyei lehetett! :)

lúdanyó írta...

Ez tényleg nagyon finom lehet :)

Chef Viki írta...

Szeretnék kérni egy falatnyit :-))

Oké, akkor nem olyan szörnyű a paprikahámozás, ugye? 3 kg paprikát tervezek sütni zakuszkához...

ManóAnyó írta...

Duende: minden nap megenném. Próbálom ráhangolni magam, hogy idén készítsek néhány üveg marinált paprikát, azt is nagyon imádom.

Lúdanyó: sajnálom, hogy csak 3 paprikából készítettem, a többiből saláta lett.

Viki: sajnos perceken belül elfogyott. Nem olyan szörnyű, csak általában Manócskának épp akkor kell valami, amikor nyakig úszom a paprikában. Zakuszkát én még nem készítettem, de anyukám sokszor, és abból mindig jut nekünk is.

trinity írta...

Hű, ez nagyon jó lehetett!!!! Napok óta készülök paprikát sütni...

erős ildikó írta...

Remek ötlet és ízkombináció! Ki fogom próbálni, köszi!