2009. január 10., szombat

Édeskömény krémleves

Most először készítettem édesköményt, és bevallom kicsit tartottam az ízétől, mert az ánizs nem tartozik a kedvenceim közé. De ebben a levesben a nagyon enyhe ánizsos íz kimondottan jól esett. 

Hozzávalók:
1 nagyobb édeskömény
1 közepes krumpli
1/2 fej vöröshagyma
1 dl tejszín
1 zöldségleveskocka
1 evőkanál vaj
só, bors

Az édesköményt és a krumplit tisztítás után apró kockákra vágtam. Az apróra vágott hagymát a megolvasztott vajon üvegesre pároltam, majd rádobtam az édesköményt és a krumplit és kicsit megpirítottam. Hozzáadtam 8 dl meleg vizet, sóztam, borsoztam és beletettem a leveskockát. Puhára főztem az édesköményt, majd turmixgépben, a tejszín hozzáadásával az egészet összeturmixoltam.

Nincsenek megjegyzések: