Amikor megvettem a kínai kelt még fogalmam sem volt mi legyen belőle, csak azt tudtam, hogy nem rakott kel lesz. Nekiálltam receptet keresgélni, és nem is tartott sokáig megtalálni a fogamra való elkészítési módot. Kicsivú salátájára esett a választásom, és nagyon jól döntöttem. Mivel mi nem hús mellé ettük, csak önmagában, ezért még feltuningoltam egy kis baconnel.
Hozzávalók:
1 fej kínai kel
15 dkg edami sajt
1/2 szál póréhagyma
10 dkg bacon
1 dl majonéz
1 pohár joghurt
só, bors
A kínai kelt leveleire szedtem, egyenként megmostam, megszabadítottam a torzsájától, végül vékony csíkokra vágtam. A bacont szintén felcsíkoztam és megpirítottam. A sajtot lereszeltem. A majonézt összekevertem a joghurttal, sóztam, borsoztam. Végül minden felsorolt hozzávalót összekevertem egy nagy tálban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése