2009. május 15., péntek

Bodzaszörp

Igazából nem a klasszikus értelemben vett szörpről van szó, mert cukrot is alig tartalmaz, és hosszabb ideig eltartani sem lehet. Lehet, hogy csak egyszerűen bodzavíz. De azért nevezem szörpnek, mert higítva isszuk az elkészült ízesített vizet. A kertben még mindig virágzik a bodza, nagyon gondolkodom rajta, hogy készítek olyan szörpöt is, amit majd télen is ízlelgethetünk. Most viszont kb. másfél hete iszogatjuk ezt folyamatosan, én nem tudom megunni, annyira finom.

Hozzávalók:
6-8 bodzavirág
4 citrom
3 evőkanál cukor
8 dl víz

A bodzavirágokat jól leráztam és folyó víz alatt gyorsan átmostam. 3 citrom levét kicsavartam, a negyedik citromot felszeleteltem. A cukrot belekanalaztam egy kancsóba, majd ráöntöttem a vizet és jól elkevertem. Hozzáöntöttem a citromlevet és azt is jól belekevertem. A bodzavirágokat óvatosan belenyomkodtam a vízbe, legvégül beletettem a szeletelt citromot is. Hűtőben 2 napig áztattam a virágokat. 2 nap után leszűrtem és kb. négyszeresére higítottam, így még 2-3 napot tárolható (tovább nem próbáltam mert elfogyott).  


5 megjegyzés:

duende írta...

Hú! Nagyon szép lett a fotód! :)

ManóAnyó írta...

köszi :)

erős ildikó írta...

Nagyon finom, üdítő ez a víz/szörp. Én sem szeretem túl édesen. Hanem sok citrommal.
És tényleg remek a fotó!!

ManóAnyó írta...

Most készítettem egy adagot cukormentesen, az is nagyon finom lett.

trinity írta...

Én is megcsodáltam a gyönyörű fotót is!!!!