2009. január 7., szerda

Póréhagymával töltött csirkemell

Vendégeket vártunk, amikor ezt az ételt készítettem, ezért dupla mennyiség készült. Ami viszont nekem nagyon tetszett a receptben, hogy a tölteléknek megadott mennyiségek nagyon el vannak találva. Nem is több és nem is kevesebb, mint ami 4 (illetve nekem duplamennyisségben 8) csirkemellfiléhez kell. Én ritkán találkoztam eddig ilyen recepttel. Általában túl sok töltelékem lesz, de ez még mindig a jobb eset. Másik pozitívuma a receptnek, hogy előző nap este készítettem el, megtöltöttem a csirkéket, így a vendégvárás napján csak annyi dolgom volt, hogy betoljam a sütőbe és megsüssem. És ez sem utolsó szempont, ha az ember vendégeket vár...


Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
5 dkg vaj
1 póréhagyma
3 ek morzsa
1 ek fenyőmag
1 tojássárgája
1 ek aprított petrezselyem
10 dkg edami sajt reszelve
½ citrom leve és reszelt héja
só, bors

A csirkemelleket óvatosan bevágtam, majd kicsit besóztam. A póréhagymát vékony karikákra vágtam és fél evőkanál olvasztott vajon megfonnyasztottam. Lehúztam a serpenyőt a tűzről és belekevertem a kenyérmorzsát, a fenyőmagot, a tojássárgáját, a petrezselymet, a reszelt sajtot, sóval és frissen reszelt borssal ízesítettem. Végül hozzáadtam a cirom reszelt héját és a levét.
Az elkészült tölteléket óvatosan belekanalaztam a csirkemellekbe és egy kivajazott tűzálló tálba tettem. A maradék vajat a husikra szeleteltem. 200 fokra előmelegített sütőben fólia alatt 30 percig sütöttem, majd fólia nélkül további 10 percet pirítottam.

Ötletadó: Laci bácsi receptgyűjteménye


2 megjegyzés:

Andi írta...

Kirpóbáltam a receptedet és nagyon finom lett! Köszönöm!

ManóAnyó írta...

Szia Andi!

Örülök, hogy ízlett!