2009. január 12., hétfő

Sült ponty tormamártással

Pénteken megkaptam anyukámtól a karácsonyi ajándékom: egy Hot Pan-t. Azóta természetesen minden nap főztem benne. Nekem eddig nagyon tetszik, egyetlen problémám, hogy "túl nagy". Viszont mindent egy adagban el tudtam készíteni, és nagyon gyorsan elkészültek az ebédek. Csak hát hova fogom tenni? Most még biztos marad egy ideig elöl a pulton, azután majd meglátjuk... Szombaton az alábbi halacskát készítettem benne:  


Hozzávalók:
6 pontyszelet
4 szelet bacon
1 evőkanál olaj
1 dl tejszín
1 teáskanál cukor
1 evőkanál torma
1 evőkanál balzsamecet
só, bors

A halat jól megmostam, besóztam. 2 pontyszeletet teljesen szálkátlanítottan, így 4 kisebb rudacskát kaptam, melyeket betekertem baconbe. A Hot Pan-t kikentem 1 evőkanál olajjal, felmelegítettem 150 fokra és belehelyeztem a 4 pontyszeletet és a baconbe csomagolt rudacskákat. 10 perc alatt, félidőben megforgatva megsütöttem.
Közben a tejszínt a cukorral kézi habverővel enyhén felvertem, majd belekevertem a tormát, a balzsamecetet, sóztam, borsoztam.

Ötletadó: A baconbe csomagolt halacskák ötletét Zsuzsinál láttam, a tormamártás a Mártások kislexikonából való


1 megjegyzés:

Snöcy írta...

Szia!

Nézz be hozzám,kipécéztelek!;-)