2009. május 2., szombat

Whiskys bon-bon


Ajándékba készítettem az alábbi bon-bonokat. De csak nem adhattam oda úgy, hogy nem tudom mit ajándékozok, ezért meg kellett kóstolni. Lehet csak a marcipánért való rajongásom miatt, de nekem nagyon finomnak tűnt. Szerencsére nem kellett sokáig őrizgetni, mert biztos rájártam volna. :)

Hozzávalók 10 darabhoz:
10 dkg 70%-os csokoládé
3 evőkanál tejszín
3 evőkanál whisky
50 g marcipán

A csokoládét gőz fölött lassan felolvasztottam. Hozzákevertem a tejszínt, majd levettem a tűzről és belekevertem a whisky-t is. Palack formájú szilikon jégkockatartóba töltöttem a folyékony csokoládét a formák ¾-éig megtöltve. A marcipánból a palackforma hosszának megfelelő, vékony rudakat sodortam és belenyomtam a még folyékony csokimasszába. Hűtőben hagytam kihűlni, majd celofánba csomagoltam.  


6 megjegyzés:

trinity írta...

Azt hiszem, én is manó vagyok: nagyon szívesen bekapnék egyet!!Gyönyörű bon-bonok-örülni fog a megajándákozott!!!A whisky és a marcipán: isteni az étcsokival!!!!!

Chef Viki írta...

Hihetetlen jól néz ki, és isteni ízkombináció!! Étcsoki és marcipán, nekem mindig jöhet :-)

Belly írta...

Szia!

És volt szíved odaadni?:-D
Hihetetlen finom lehet.

ManóAnyó írta...

Trinity: tényleg örült a megajándékozott Én a whiskyt nem bírom meginni, de így a csokiba keverve nagyon fincsi volt.

Viki: a marcipán nálam is mindig nyerő. Főleg étcsokival :))

Belly: szerencsére csak előző este készítettem el, így nem kellett sokat őrizgetni. Különben biztos nem maradt volna belőle semmi :)

erős ildikó írta...

Hú, ez nagyon finom lehet!!!
S milyen jó kis palackformáid vannak!

ManóAnyó írta...

A szilikon formát az Ikeaban vettem még évekkel ezelőtt. Eredetileg jégkockatartó lenne, de még sosem használtuk folyamatos helyhiány miatt. Már egy párszor ki is akartam dobni, de még szerencse, hogy nem tettem. Van még más formájú szilikon jégkockatartóm is, majd azokba is hasonló finomságokat készítek :)