Nálunk az egész család nagyon szereti az ilyen kenyérre kenhető valamiket. Persze a ház ura jobban szereti, ha valami húst is tartalmaz a pástétom, de nem esik kétségbe akkor sem, ha kimarad belőle a hús, mert megoldja a gondot egy darabka kolbásszal.
Hozzávalók:
15 dkg csicseriborsó
1 ek pirított szezámmag
½ dl víz (lehetőleg amiben a csicseriborsó főtt)
1 evőkanál citromlé
1/2 fej hagyma
1 gerezd tört fokhagyma
1 evőkanál mustár
2 evőkanál szőlőmagolaj
A csicseriborsót előző nap kb. háromszoros mennyiségű vízbe beáztattam (kb. 20 órát ázott). 1 óra alatt puhára főztem. A szezámmagot egy serpenyőben kevés olajon megpirítottam. A pástétom hozzávalóit turmixgépbe öntöttem és összeturmixoltam. Ha szükséges néhány kanál vízzel tovább hígíthatjuk.
Friss kenyérre vagy pirítósra kenve nagyon finom csemege.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése