2009. március 26., csütörtök

Mogyorófagyi

Tudom még igazából nem érkezett el a fagyiszezon, de ez nekem nem akadály. Múlt héten délelőttönként Manócskával szorgoskodtunk az udvaron, és szorgalmunk gyümölcse (magja) jó sok megtört mogyoró lett. És a megtört mogyoró nem állhat csak úgy a polcon, valamit kezdeni kell vele... Így született meg a mogyorófagyi ötlete. A cukrot kifelejtettem belőle, eredetileg szándékomban volt enyhén megcukrozni. De annyira finom lett cukor nélkül is, hogy örültem a feledékenységemnek, és mostmár biztos, hogy legközelebb sem rakok bele.

Hozzávalók:
10 dkg mogyoró
10 dkg étcsokoládé
10 dkg mascarpone
3 dl tejszín

A mogyorót kicsit megpirítottam, majd elektromos aprítóban amennyire lehetett összeaprítottam. A csokoládét gőz felett megolvasztottam, összekevertem a mascarponeval és a mogyoróval. A tejszínt habbá vertem, majd azt is óvatosan hozzákevertem a mogyorós csokimasszához. Egy műanyag dobozba öntöttem és beraktam a mélyhűtőbe. Néhányszor botmixerrel áttörtem a fagyási idő alatt, 30-60 percenként, ahogy éppen eszembe jutott.


5 megjegyzés:

The Chef Viki írta...

Hú de durva... Megvettem! De jó lenne belőle egy kanállal!

Tart még a mogyoróból nálunk is :-)

trinity írta...

Mentettem- nekem sem kell hozzá nyár:))))

napmátka írta...

Hát én már tavaly nyár óta nem ettem fagyit, itt lesz az ideje, nagyszerű ötlet!

ManóAnyó írta...

De jó, hogy nem csak én szeretek hidegben is fagyizni :)
Szerintem dióból is nagyon finom lehet.

napmátka írta...

Tényleg...!!! Ellenőrzöm...