2009. március 15., vasárnap

Piros-fehér-zöldPiros-fehér-zöld pohárkrém

Hozzávalók 4 pohárhoz:
Zöld réteg:
4 kivi
2 evőkanál cukor
10 g zselatin
4 evőkanál víz

Fehér réteg:
20 dkg túró
1 dl tejszín
3 evőkanál porcukor
1 citrom

Piros réteg:

1 csomag piros tortazselé
3 evőkanál cukor
2 dl víz
20 szem málna

Az alsó réteghez a kiviket botmixerrel pépesítettem, hozzákevertem a cukrot. A zselatint felolvasztottam a vízben, ügyelve, hogy ne forrjon, majd hozzákevertem a kivipéphez. 4 pohárba szétosztottam a pürét és kb. 1 órát, dermedésig hűtőszekrényben tároltam.
A középső réteghez a túrót villával összetörtem, hozzákevertem a porcukrot, egy citrom reszelt héját és fél citrom levét. A tejszínt felvertem és óvatosan a túróhoz kevertem. Rákanalaztam a megdermedt kivipürére. Ezt a réteget volt a legnehezebb, mert ez nem volt elég folyós.
A harmadik réteghez egy edényben összekevertem a tortazselét a cukorral, hozzáöntöttem a vizet, melegíteni kezdtem, míg a zselé fel nem olvadt. A poharakba öntöttem a túróra, és minden pohárba 5 szem málnát helyeztem. 1-2 óra dermesztés után fogyasztható.


3 megjegyzés:

napmátka írta...

Nem győzöm sajnálkozni rajta, hogy nem tudtam részt venni a gasztroblogger találkozón. Ha ilyen finomságok voltak...
(Főleg ez poharas krém érdekelne most így estefelé.)

ManóAnyó írta...

Én sem voltam a találkozón, Kisvirág ötlete nyomán készítettem a piros-fehér-zöld ételeket "magánszorgalomból" :) De láttam fényképen, hogy nagyon sok finomság volt a találkozón. Remélem legközelebb én is ott leszek.

Névtelen írta...

A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片