2009. március 25., szerda

Mandula-dió-mogyoró torta

Névnapomra megajándékoztam magam Dolce Vita mandulapudingjával. Igaz az alapanyagokon kicsit változtattam, kihasználva a kert adottságait. Még a karácsonyi nagy marcipános szaloncukor készítési akcióból maradt 10 dkg mandulám, ehhez csaptam hozzá a kertből származó dió és mogyoró keverékét. A +2 tojássárgáját kihagytam, amit utólag bánok, és keserűmandula helyett rumot használtam, mert én az aromákkal nagyon hadilábon állok, és hát keserűmandulát meg honnan szerezzek? A sütési időt is túlszámoltam, elég lett volna 25-30 perc, mert 35 perc alatt kicsit kiszáradt. El tudtam volna képzelni mellé ilyen állapotban egy jó kis sodót, de nem maradt időm az elkészítésre, mert mire észhez kaptam elfogyott a süti. Azt hiszem ez bizonyítja, hogy nagyon fincsi volt.

Hozzávalók: 
10 dkg darált mandula
5 dkg darált dió
5 dkg darált mogyoró
10 dkg vaj
5 evőkanál cukor
2 evőkanál tejszín
fél citrom reszelt héja
2 egész tojás
2 evőkanál rum

A vajat felolvasztottam, majd minden hozzávalót jól összedolgoztam. Tűzálló tálba öntöttem a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 35 percet sütöttem.


5 megjegyzés:

Cukroskata írta...

Ez a puding körbejár:-) Én az enyémhez áfonyalekvárt adtam.

The Chef Viki írta...

Én a mogyorós verziót csináltam meg szombaton, tejszín helyett csokilikőrrel és fagyival melléje :-))

Nagyon ütős volt!

ManóAnyó írta...

Én is nézegettem, hogy sokan elkészítették, népszerű desszert mostanában :) Dolce Vita mandulapudinghoz való bevezetőjét olvasva én sem tudtam ellenállni.

Kata: az áfonyalekvárt imádom, de nekem valami sodós hiányzott volna.

Viki: sokáig töprengtem, hogy mi lehet az a fehér kupac a mogyorós pudingod mellett, de nem sikerült rájönni. :)

napmátka írta...

Hát nem aprózod el, látom! Nálad mindenféle mag került bele!

ManóAnyó írta...

Minden, ami volt itthon.