Névnapomra megajándékoztam magam Dolce Vita mandulapudingjával. Igaz az alapanyagokon kicsit változtattam, kihasználva a kert adottságait. Még a karácsonyi nagy marcipános szaloncukor készítési akcióból maradt 10 dkg mandulám, ehhez csaptam hozzá a kertből származó dió és mogyoró keverékét. A +2 tojássárgáját kihagytam, amit utólag bánok, és keserűmandula helyett rumot használtam, mert én az aromákkal nagyon hadilábon állok, és hát keserűmandulát meg honnan szerezzek? A sütési időt is túlszámoltam, elég lett volna 25-30 perc, mert 35 perc alatt kicsit kiszáradt. El tudtam volna képzelni mellé ilyen állapotban egy jó kis sodót, de nem maradt időm az elkészítésre, mert mire észhez kaptam elfogyott a süti. Azt hiszem ez bizonyítja, hogy nagyon fincsi volt.
Hozzávalók:
10 dkg darált mandula
5 dkg darált dió
5 dkg darált mogyoró
10 dkg vaj
5 evőkanál cukor
2 evőkanál tejszín
fél citrom reszelt héja
2 egész tojás
2 evőkanál rum
A vajat felolvasztottam, majd minden hozzávalót jól összedolgoztam. Tűzálló tálba öntöttem a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 35 percet sütöttem.
5 megjegyzés:
Ez a puding körbejár:-) Én az enyémhez áfonyalekvárt adtam.
Én a mogyorós verziót csináltam meg szombaton, tejszín helyett csokilikőrrel és fagyival melléje :-))
Nagyon ütős volt!
Én is nézegettem, hogy sokan elkészítették, népszerű desszert mostanában :) Dolce Vita mandulapudinghoz való bevezetőjét olvasva én sem tudtam ellenállni.
Kata: az áfonyalekvárt imádom, de nekem valami sodós hiányzott volna.
Viki: sokáig töprengtem, hogy mi lehet az a fehér kupac a mogyorós pudingod mellett, de nem sikerült rájönni. :)
Hát nem aprózod el, látom! Nálad mindenféle mag került bele!
Minden, ami volt itthon.
Megjegyzés küldése