2009. március 5., csütörtök

Gesztenyés csokoládé mousse

Ez a mousse dolog nekem nagyon bejön. Pár éve még azt sem tudtam, hogy mi fán terem (eszik-e vagy isszák), de manapság lépten-nyomon belefutok különböző mousse-okba. Több étterem étlapján is találkoztam már velük, de még sosem rendeltem. De itthon egyre gyakrabban készítem, mert gyors, finom, legyen az akár édes, akár sós változat. Persze hívhatnám egyszerűen csokikrémnek is, de a mousse mennyivel jobban hangzik :)

Hozzávalók:
20 dkg gesztenyepüré
10 dkg étcsokoládé
2 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
2 evőkanál brandy

A csokoládét kockákra törtem és gőz felett megolvasztottam. Amikor megolvadt hozzákevertem a gesztenyepürét és hagytam kihűlni. Közben felvertem a tejszínt a porcukorral kemény habbá. Amikor a csokis gesztenye kihűlt hozzákevertem a tejszínhabot és a brandyt.
Poharakba kanalazva tálaltam.

Ötletadó: Fakanál - 2008 november


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

nagyon finom! én parfét csináltam belőle :) Kiu

ManóAnyó írta...

Hú, a parfé is nagyon jó ötlet! Ha lejár a gyümölcsparfé szezon én is kipróbálom.

Névtelen írta...

amúgy én a brandyt kihagytam, lehet, hogy úgy nem lett volna parfé állagú a folyadék miatt. Kiu